مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری: خط دوم پردازش پسماند شهر قم افتتاح میشود / تناژ دفن مستقیم پسماندهای عادی صفر است
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم از افتتاح خط دوم پردازش پسماند خبر داد و گفت: دفن مستقیم پسماند با اجرای این پروژه به صفر رسیده است و آلودگیهای زیستمحیطی در نتیجه توسعه صنایع تکمیلی رفع میشود. سید عبدالله میرابراهیمی اظهار کرد: یکی از برنامهریزیهایی که در اهداف بلند مدت مجموعه سازمان مدیریت پسماند تعریف […]
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم از افتتاح خط دوم پردازش پسماند خبر داد و گفت: دفن مستقیم پسماند با اجرای این پروژه به صفر رسیده است و آلودگیهای زیستمحیطی در نتیجه توسعه صنایع تکمیلی رفع میشود.
سید عبدالله میرابراهیمی اظهار کرد: یکی از برنامهریزیهایی که در اهداف بلند مدت مجموعه سازمان مدیریت پسماند تعریف شده، حرکت به سمت دفن صفر است.
وی با اشاره به برنامه افتتاح پروژههای زیستمحیطی در روز سهشنبه چهارم بهمنماه (فردا)، افزود: با راهاندازی این پروژهها، دفن پسماند به طور مستقیم در کلانشهر قم به صفر میرسد، یعنی از ۶۸۰ تن پسماند تولیدی شهر قم، حدود ۸۰ تن در سطح شهر از مبدأ تفکیک میشود و مابقی به سایت البرز انتقال پیدا میکند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با اشاره به فعال بودن یک خط پردازش و احداث خط پردازش دوم در سایت دفن زباله البرز، خاطرنشان کرد: با راهاندازی خط دوم پردازش پسماند در سایت البرز تمام زبالههای شهر قم به صورت پردازش شده به صنایع تبدیلی انتقال پیدا میکند.
میرابراهیمی با بیان اینکه بخشی از پسماند پردازش شده برای تولید کود کمپوست انتقال پیدا میکند، اضافه کرد: درصدی از این پسماند برای تولید انرژی در آینده ذخیرهسازی میشود.
وی با اشاره به ویژگیهای خط دوم پردازش پسماند، تصریح کرد: مقدمات ساخت این پروژه از سال ۱۳۹۹ آغاز و پس از طراحی و تحلیل به بخش خصوصی واگذار شد و در نهایت توسط شرکتهای داخلی و دانشبنیان زیرمجموعه جهاد دانشگاهی به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با بیان اینکه ساخت این پروژه قدم مثبتی در راستای خدمت به محیطزیست شهر، توسعه کشاورزی و مباحث پیشرفت شهری است، تاکید کرد: مجموعه این پروژه با راهبری بخش خصوصی و سرمایهگذاری شهرداری با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان برای کل خط و ۱۵ میلیارد تومان برای سالن تعریف شده است.
میرابراهیمی ادامه داد: از پسماندهای منتقل شده به خطوط پردازش، حدود ۵۰ درصد به عنوان مواد ارگانیک جدا و به سایتهای تخمیر برای عملیات فرآوری و تولید کود کمپوست منتقل میشود.
وی گفت: به منظور تولید کود کمپوست سایت تخمیر شماره دو به مساحت حدود ۲۲۰ هزار مترمربع و اعتبار ۵۵ میلیارد تومان به عنوان تکمیلکننده خطوط سایت تخمیر افتتاح میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم اظهار کرد: در سایتهای تخمیر، مواد ارگانیک هوادهی میشود و دو ماه دیگر در سایت ماند مستقر شده و در نهایت با انتقال به زیرسرندیها به کودهای کمپوست مرغوب تبدیل میشوند، هماکنون نیز کمپوست در خط یک در حال تولید بوده و تقاضای مناسبی در بازار دارد.
میرابراهیمی ابراز کرد: از سه ماه دیگر یک خط جدید نیز به این سایت اضافه میشود و ما میتوانیم روزانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن کود کمپوست تولید، و در اختیار مجموعه فضای سبز شهرداری و متقاضیان این کودها قرار دهیم.
وی گفت: سایت تخمیر، نیازمند تعداد زیادی ماشینآلات است که امسال با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان توانستیم ماشینآلات مختلف از قبیل کامیون و کشنده را برای جابهجایی و انتقال مواد خریداری کنیم که روز سهشنبه رونمایی میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با بیان اینکه حدود ۵ تا ۷ درصد پسماندها را مواد پلیمری، نایلونها و مواد ارزشمند اقتصادی تشکیل میدهند، گفت: در زنجیره پروژههایی که افتتاح میشوند، بحث احداث و راهاندازی خط تولید گرانول را داریم، این مواد پلیمری با وجود صرفه اقتصادی کم اما به دلیل نگرانیهای زیستمحیطی بالقوه، روی خطوط پردازش جمعآوری میشوند.
میرابراهیمی گفت: پروژه خط تولید گرانول از پسماندهای شهری با مشارکت بخش خصوصی و ظرفیت تولید ۵ تا ۱۰ تن در روز از سال ۱۴۰۰ با ۲۰۰ مترمربع زیربنا شروع شده و امسال هم به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: در این خط تولید، تمام نایلونها شست و شو، شنزدایی و خرد شده و در نهایت به مواد اولیه محصولات مختلف مانند سبد میوه و لولههای پولیکا تبدیل میشوند، ویژگیهای این پروژه ارزش افزوده خوبی دارد که برای پسماند به خصوص نایلونها ایجاد میکند و با عدم دفن، به کاهش آلودگی زیست محیطی نیز کمک میکند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم هدف از افتتاح این پروژهها را مباحث زیستمحیطی دانست و گفت: با افتتاح این پروژهها دفن مستقیم پسماند به صفر و بحثهای آلودگی زیستمحیطی نیز به حداقل، مباحث تولید شیرابه مرتفع میشود.
میرابراهیمی تأکید کرد: هر یک کیلو زباله تولیدی، ۰.۶ مترمکعب رطوبت شیرابه و ۰.۴ مترمکعب گاز متان تولید میکند که با مدیریت یک تن زباله، حدود ۴۰۰ مترمکعب متان که از گازهای گلخانهای است و باعث آلودگی هوا میشود را کنترل و در کنار آن ۶۰۰ لیتر شیرابه که باعث آلودگی آبهای زیرزمینی میشود را مدیریت میکند.
وی با اشاره به پیشبینی مواقع اضطراری و اتفاقات غیرمنتظره در زمینه دفن زباله، گفت: احداث یک سلول دفن مهندسی بهداشتی پسماند با اعتبار حدود ۱۰۰ میلیارد ریال و مساحت ۱۵ هزار مترمربع انجام شده است تا علاوه بر دفن بهداشتی زبالهها و جمعآوری شیرابهها، در آینده از این زبالهها گاز استحصال شود.