موسوی مطرح کرد: لزوم تقویت سرمایهگذاری شهری در بندرعباس / تدوین اطلس سرمایهگذاری برای بندرعباس
رئیس کمیسیون برنامهریزی، بودجه و تحول اداری شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: سرمایهگذاری شهری با هدف نیل به شکوفایی و رونق اقتصادی و اشتغالزایی در شهرها ضرورت دارد و شناسایی فرصتها و موانع سرمایهگذاری در شهرها لازمه تقویت سرمایهگذاری شهری است. سیدمحمدرضا موسوی اظهار کرد: پیشرفت اقتصاد شهرها نیازمند برنامهریزی دقیق بر مبنای مطالعات هوشمندانه، […]
رئیس کمیسیون برنامهریزی، بودجه و تحول اداری شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: سرمایهگذاری شهری با هدف نیل به شکوفایی و رونق اقتصادی و اشتغالزایی در شهرها ضرورت دارد و شناسایی فرصتها و موانع سرمایهگذاری در شهرها لازمه تقویت سرمایهگذاری شهری است.
سیدمحمدرضا موسوی اظهار کرد: پیشرفت اقتصاد شهرها نیازمند برنامهریزی دقیق بر مبنای مطالعات هوشمندانه، طراحی طرحهای سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار در شهر است؛ چراکه برای انجام بسیاری از امور در کشور نیاز به سرمایهگذاری وجود دارد که میتوانیم کمبودهای حوزههای مختلف را با جلب سرمایهگذار رفع کنیم.
وی افزود: در شرایط فعلی منبع تأمین درآمد شهرداریها در راستای انجام خدمات عمومی به دلیل رشد شهرها و افزایش نیازهای تخصصی شهروندان کافی نبوده است و در آینده نبود تدابیر جدی برای توسعه منابع درآمدی، شهرداریها را با مشکل مواجه خواهد کرد.
رئیس کمیسیون برنامهریزی، بودجه و تحول اداری شورای اسلامی شهر بندرعباس ادامه داد: سرمایهگذاری شهری با هدف نیل به شکوفایی و رونق اقتصادی و اشتغالزایی ضرورت دارد و شناسایی فرصتها و موانع سرمایهگذاری در شهرها لازمه تقویت سرمایهگذاری شهری است.
وی گفت: جذب سرمایهگذار نه تنها در پروژههای فرهنگی و اجتماعی امکانپذیر است، بلکه در اجرای پروژههای عمرانی شهری نیز دارای اهمیت است؛ سرمایهای که میتواند از طریق مشارکت سرمایهگذار داخلی و یا خارجی صورت پذیرد.
موسوی تصریح کرد: شهرداریها هر ساله باید با بودجه مصوب خود در قالب جذب درآمد اقدام به مدیریت شهرها کنند، اما آنچه که کمتر به آن توجه میشود، ارزش ریالی هر شهر است، به عنوان مثال اگر ارزش ریالی زمین در شهر بندرعباس بهطور متوسط متری ۱۰۰ میلیون ریال باشد و این عدد را در مساحت فعلی بندرعباس ضرب کنیم، به ارزش ریالی فعلی این شهر خواهیم رسید که بهطور قطع این عدد در کنار تأسیسات و زیرساختهای موجود در شهر و سایر موجودیهای نقدی به ارزش ریالی این شهر میافزاید، پس اگر قصد برنامهریزی داریم باید به این دارایی ارزشمند نیز توجه ویژه کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس اضافه کرد: نگارش اطلس سرمایهگذاری که در آن به میزان و نحوه پراکندگی منابع و محدودیتها در یک شهر، شناخت زیرساختها، مزیتها و مخاطرات زیستمحیطی و سایر عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری و ارتباط بین آنها توجه شود، حائز اهمیت است.
تدوین اطلس سرمایهگذاری برای بندرعباس
وی با اشاره به تدوین اطلس سرمایهگذاری، گفت: به منظور دستیابی به یک اقتصاد پیشرفته، پویا و تسهیل فرایند سرمایهگذاری از طریق معرفی بسترها و زیرساختهای لازم و استفاده بهینه از منابع، امکانات، ظرفیتها، توانمندیهای موجود صورت خواهد پذیرفت.
رئیس کمیسیون برنامهریزی، بودجه و تحول اداری شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: هدف از اطلس سرمایهگذاری، طراحی یک سامانه هوشمند متشکل از مجموعهای عناصر یا الگوریتمهای مکانی است که با تجزیه و تحلیل دادههای مؤثر بر فرایند تصمیمگیری و انتخاب سرمایهگذار، به ارائه پیشنهادهای منطقی و کارشناسانه جهت اجرای طرحهای سرمایهگذاری منتهی شود.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف اطلس سرمایهگذاری را میتوان در حذف حداکثری استعلامات و مجوزهای لازم در فرایند استقرار طرح سرمایهگذاری معرفی کرد، اضافه کرد: سرمایهگذار میتواند فرایند سرمایهگذاری خود را بر اساس نیازهای طرح مورد نظر و با جمعبندی اطلاعات دریافتی و توجه به ظرفیتها و زیرساختهای موجود در شهر ترسیم و برنامهریزی کند و مناسبترین محل را برای استقرار طرح خود انتخاب کند تا با جلوگیری از انتخاب ناآگاهانه از دلسردی سرمایهگذار و تغییر پیاپی محل اجرای طرح، جلوگیری به عمل آورد.
موسوی خاطرنشان کرد: همچنین اطلس موصوف، امکان تصمیمگیری در ایجاد و توسعه زیرساختهای متناسب با ظرفیت موجود در هر منطقه، شناسایی مناطق مستعد، ارتقای سطح نظارت و کنترل بر سازوکار اقتصادی در سایه اطلس سرمایهگذاری را به مدیران شهر خواهد داد.
وی اضافه کرد: با وجود ضروری بودن اطلس سرمایهگذاری، شهرداری بندرعباس تاکنون این ابزار کاربردی را نداشته است و در حال حاضر با پیگیریهای شورای اسلامی شهر و مجموعه شهرداری، فرایند شناسایی افراد توانمند و بررسی سابقههای مشابه مورد ارزیابی قرار گرفته است و زمینه نگارش این طرح در حال پیگیری است.