توسعه صنعت پایدار گردشگری، راه برونرفت از مشکلات اقتصادی و اجتماعی اصفهان
جمعی از مدیران مدیریت شهری، نمایندگان مجلس و دستگاههای مختلف استان اصفهان در جلسه هماندیشی شناسایی چالشهای توسعه گردشگری اصفهان، بر چگونگی تأمین زیرساختهای مهم گردشگری همچون هتل و امکانات تفریحی به تشریح اقدامات موثر مدیران و دستگاههای مختلف در راستای تسهیلگری در این امور پرداختند. به گزارش افتخار میهن به نقل از ایمنا، جلسه […]
جمعی از مدیران مدیریت شهری، نمایندگان مجلس و دستگاههای مختلف استان اصفهان در جلسه هماندیشی شناسایی چالشهای توسعه گردشگری اصفهان، بر چگونگی تأمین زیرساختهای مهم گردشگری همچون هتل و امکانات تفریحی به تشریح اقدامات موثر مدیران و دستگاههای مختلف در راستای تسهیلگری در این امور پرداختند.
به گزارش افتخار میهن به نقل از ایمنا، جلسه هماندیشی شناسایی چالشهای توسعه گردشگری و بررسی راهکارها، با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی، مدیران استانی و شهری در شرکت توسعه مجتمعهای سیاحتی سپاهان برگزار و ضمن تأکید بر احصای ظرفیتهای بالقوه گردشگری پیرامون راهکارهای چالشهای این حوزه بحث و گفتوگو شد.
پروژه دهکده المپیک برای آینده اصفهان مناسب و دارای ارزش
مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه اظهار کرد: در کلانشهر و استان اصفهان ظرفیتهای متعدد گردشگری وجود دارد که اگر مدیریت شهری در حوزه فضاهای مغفول مانده شهر وارد شود، میتواند زمینهساز بروز اتفاقات بزرگ در حوزه گردشگری باشد.
وی ادامه داد: از جمله دیگر موارد حائز اهمیت در حوزه گردشگری، توجه به زیرساختها و ارائه خدمات در ورودیهای کلانشهر اصفهان است که شرکت توسعه سیاحتی سپاهان میتواند با گردآوری و سازماندهی ایدههای عملیاتی، نقش مؤثری در توسعه گردشگری و زیرساختهای آن داشته باشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان آنکه ضروری است تا نسبت به بخشهای مختلف شهر اصفهان همچون نواحی شرقی و شمالی آن ایدهها و برنامههای منسجم در حوزه گردشگری طرح و اجراییسازی شود، افزود: بیش از دو سال است که به متولی امر، پیرامون ظرفیت مغفول مانده در حوزه گردشگری ورزشی در دهکده المپیک اصفهان تذکر دادهام، چراکه این منطقه ظرفیت ایجاد یک شهرک ورزشی داشته است، اما متولی مناسبی ندارد. پروژه دهکده المپیک برای آینده اصفهان مناسب و دارای ارزش است.
وی گفت: یکی از اقدامات مؤثری که شرکت توسعه مجتمعهای سیاحتی سپاهان میتواند در تسهیلگری معضلات گردشگری اصفهان انجام دهد، شناسایی و تدقیق ظرفیتهای سرمایهگذاری در محور فرهنگی و تاریخی اصفهان است که میتواند با تمرکز بر این موضوع گام مؤثری در توسعه پایدار گردشگری و جذب سرمایهگذار داشته باشد.
طغیانی تاکید کرد: شرکت توسعه مجتمعهای سیاحتی سپاهان به عنوان یکی از مجموعههایی که در بدنه شهرداری اصفهان در حوزه گردشگری فعالیت میکند، میتواند برای بروز اتفاقات مؤثر تسهیلگری و تصدیگری کند.
رونق بافت تاریخی نقش بسزایی در رونق گردشگری اصفهان دارد
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در این جلسه اظهار کرد: واقعیت آن است که طی سالهای اخیر در عرصه صنعت هتل اصفهان در حوزه گردشگری، بسیار بد عمل کردهایم، بعضی واحدها نیز به اسم هتل ایجاد شده است درحالیکه شأن اصفهان، ظرفیتهای کنونی نیست.
وی با بیان آنکه شأن گردشگری اصفهان، داشتن حداقل ۲۰ هتل پنج ستاره و چهار ستاره است، تصریح کرد: معافیت ۹۹ درصدی صدور پروانه ویژه ساخت هتل و بحث ساخت سه طبقه مازاد در خارج از بافت تاریخی برای تأسیسات گردشگری و یک طبقه در بافت تاریخی، دو اتفاق بسیار فرخندهای است که از سوی شهرداری اصفهان صورت پذیرفت و جای قدردانی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به اینکه در ابلاغیه سال ۱۳۹۹ برای ۱۶۸ شهر تاریخی حریم و عرصههای تاریخی ما بر اساس کارشناسی دقیقی انجام نشده بود، گفت: بافتهای تاریخی ما تهی از جمعیت شده که این اتفاق به معنای تخریب و از بین رفتن بافت است، بسیاری از خانههای دارای ارزش تاریخی به سازمانهای دولتی تعلق دارد که به حال خود رها شده است و بیاستفاده ماندن آن باعث میشود به ناهنجاری اجتماعی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه راه نجات بافت تاریخی اصفهان، ثبت محور تاریخی فرهنگی اصفهان است، خاطرنشان کرد: رونق بافت تاریخی نقش بسزایی در رونق گردشگری اصفهان دارد که نیازمند ضوابط و ابزارهای تشویقی ویژه سرمایهگذاران است، تصویر اصفهان در اذهان سرمایهگذاران خارج از استان، تصویر سرمایهگریز است که نیازمند بسترسازی مناسب همراه با تبلیغات درخور است.
ایزدی با اشاره به جلسه هماندیشی شناسایی چالشهای گردشگری و بررسی راهکارهای آن، گفت: این جلسه با رویکرد سرمایهگذاری برگزار شد، امروزه نگاه مدیریتی دستگاههای دولتی اصفهان به این نتیجه و تعامل رسیدهاند که راه برونرفت از بخش زیادی از مشکلات در حوزههای اقتصادی و اجتماعی و توسعه پایدار شهر اصفهان و استان، توسعه پایدار صنعت گردشگری است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مدیریت شهری اصفهان یکی از بهترین کمککنندگان به رونق حوزه گردشگری است، افزود: برای توسعه پایدار صنعت گردشگری راهی جز فراهمسازی بستر مناسب برای سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار نداریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تصریح کرد: میتوان سازوکاری را در نظر گیریم که تأسیسات مناسب و در شأن، اصفهان به عنوان اصلیترین مقصد گردشگران خارجی در سفر به کشور باشد و به دنبال آن مهمترین پایگاهها گردشگری جهانی فراهم شود، بدون شک برگزاری این جلسات میتواند زیربنای مناسبی برای تعاملات آینده باشد.
توسعه اصفهان به سمت شرق است
علیرضا قاریقرآن، مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان اظهار کرد: بخش مهمی از گردشگری توجه به ورودیهای شهر است که به دنبال دریافت پیشنهادها و ایدههای مختلف در ابعاد مختلف برای ورودیهای شهر هستیم، باید بتوانیم در چهار نقطه ورودی شهر زمینهایی را فراهم سازیم که ضمن ارائه خدمت، برنامههای تفریحی و سرگرمی متعددی به گردشگران ارائه دهیم، چراکه این امر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: ضروری است که در گستره شهر اصفهان پنج تا ۱۰ نقطه بدون اشکال در حوزه گردشگری شناسایی شود، چراکه بسیاری از اراضی مدنظر به منظور اقدام فعالیتهای حوزه سرمایهگذاری دارای مشکلات و چالشهای متعدد است، به همین دلیل رفع مشکل بسیاری از اراضی قابل بهرهبرداری، جذب سرمایهگذار و معرفی اراضی به سرمایهگذاران در حوزه رونق گردشگری، دارای اهمیت است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان تصریح کرد: شناسایی نقاط سبز و ویژه سرمایهگذاری از اهمیت ویژهای برخوردار است، هیچ منطقهای به اندازه سایت شرق اصفهان برای توسعه گردشگری این کلانشهر بکر و مناسب نیست؛ باید به این نکته توجه داشت که توسعه اصفهان به سمت شرق است.
فعالسازی ظرفیتهای سرمایهگذاری اصفهان با همافزایی به وقوع میپیوندد
سعید ساکت، مدیرعامل شرکت توسعه مجتمعهای سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان گفت: با توجه به برگزاری نخستین جلسه کمیته تخصصی گردشگری و بازنگری و تدقیق برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵ و عزم راسخ مدیریت شهری برای توسعه هدفمند گردشگری در کلانشهر اصفهان، برای دستیابی به توسعه پایدار در صنعت گردشگری به برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت نیاز داریم.
وی افزود: اکنون که در آستانه نوروز به عنوان برنامه کوتاهمدت توسعه گردشگری کلانشهر و استان اصفهان قرار داریم، از جمله معضلات موجود در حوزه گردشگری وجود مشکلات پیرامون محلهای مناسب سرمایهگذاری است.
مدیرعامل شرکت توسعه مجتمعهای سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان تصریح کرد: در مطالعاتی که پیرامون احداث و راهاندازی ظرفیتهای تفریحی و گردشگری صورت پذیرفته است، این موضوع وجود دارد که آخرین پروژه کلان انجام شده در حوزه تفریح ۱۰ سال پیش در شهربازی شهر رویاها و یک سال پیش از آن نیز در تلهسییژ ناژوان بوده است.
وی با بیان اینکه وحدت رویه، همگرایی و همافزایی در فرصتهایی که برای سرمایهگذاری در حوزه تفریح، نشاط، سرگرمی و گردشگری در شهر اصفهان وجود دارد، باید اتفاق بیفتد، خاطرنشان کرد: این جلسه بهمنظور دستیابی به راهکارهای ویژه با حضور افراد مؤثر شهری و استانی برگزار شد.
وی ادامه داد: معتقدیم که راهاندازی ظرفیتهای سرمایهگذاری در پهنههای گردشگری شهر اصفهان میتواند با یک نگاه همگرا اتفاق بیفتد و زمینه اعتلای گردشگرپذیری در شهر اصفهان را فراهم کند.