کد خبر:4768
پ

تکذیب شد؛ کف بازار تاریخی ساوه آسیب ندیده است

برآمدگی و ترک کف بازار ساوه در پی احداث مجتمع شهرداری این شهر، ادعایی بیش نیست. به گزارش افتخار میهن، محمدحسن افشاری اظهار کرد: از ساعاتی پیش (شامگاه شب گذشته) خبری با مضمون برآمدگی و ترک کف ابتدای بازار تاریخی این شهر ناشی از احداث مجتمع تجاری شهرداری ساوه در فضای مجازی توسط حامیان ابنیه […]

برآمدگی و ترک کف بازار ساوه در پی احداث مجتمع شهرداری این شهر، ادعایی بیش نیست.

به گزارش افتخار میهن، محمدحسن افشاری اظهار کرد: از ساعاتی پیش (شامگاه شب گذشته) خبری با مضمون برآمدگی و ترک کف ابتدای بازار تاریخی این شهر ناشی از احداث مجتمع تجاری شهرداری ساوه در فضای مجازی توسط حامیان ابنیه های تاریخی و دوست داران گردشگری بازنشر شده است که اساسا خبر اولیه صحت ندارد.

وی با تاکید بر اینکه ادعای مطرح شده مبنی بر اینکه برآمدگی و ترک کف ابتدای بازار تاریخی این شهر بر اثر احداث مجتمع تجاری شهرداری ساوه بوجود آمده، کذب و غیرکارشناسی است، اظهار کرد: اولا فاصله مجتمع تجاری شهرداری ساوه، از محل مطرح شده در بازار بیش از هشت متر است و بناهای مجاور، آسیبی از احداث این پروژه ندیده‌اند و ثانیا سازه این پروژه مهندسی با رعایت اصول فنی بوده است.

معاون عمرانی شهرداری ساوه گفت: در بین فاصله هشت متری پروژه مجتمع شهرداری ساوه تا بازار هیچ اتفاقی نیفتاده و آسیبی در این فاصله نسبتا طولانی وارد نشده است

وی با تاکید بر اینکه تمامی اصول فنی در اجرای این پروژه رعایت شده است، گفت: فوندانسیون اجرا شده در پروژه مجتمع شهرداری ساوه به صورت نواری است و به لحاظ اصول فنی هیچ علائمی مبنی بر نشست سازه دیده نمی‌شود. بدیهی است در صورتی که پروژه مجتمع شهرداری نشست پیدا کند موجب ترک یا برآمدی کف بازار می‌شود در حالیکه هیچ ترک، نشست یا مشکل فنی در این پروژه دیده نمی‌شود.

افشاری گفت: زمانی یک پروژه عمرانی به ابنیه یا سایر پروژه‌های عمرانی خسارت وارد می‌کند که خود پروژه به لحاظ فنی آسیب دیده باشد. ادعای مطرح شده این است که فشار وارد شده متاثر از احداث پروژه مجتمع شهرداری موجب بروز خسارت به کف بازار شده است، در حالیکه فشار وارده در مرحله اول موجب نشست پروژه شده و با پائین آمدن منجر به ایجاد ترک و برآمدگی در نقاط مجاور خواهد شد.

وی تصریح کرد: همچنین قبل از اجرای این پروژه، مجوزهای لازم از میراث فرهنگی اخذ شده است و ادعای مطرح شده در این خصوص کاملا کذب و غیرکارشناسی است و ارتباطی به پروژه شهرداری ندارد.

شایان ذکر است مجموعه تاریخی بازار ساوه مربوط به دوره صفوی است، امتداد این بنا از شمال به خیابان امام خمینی(ره) و از جنوب در میدان انقلاب واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۷۸ با شماره ثبت ۲۵۲۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این بازار حدود ۶۰۰ متر طول دارد و در آن انواع حجره‌ها با انواع شغل‌ها مشغول به کسب و کار هستند. بازار تاریخی ساوه دارای چند دالان، مسجد، چهارسو و تیمچه است و در انتهای جنوبی بازار و در میدان انقلاب، مسجدی به چشم می‌خورد به نام مسجد انقلاب که بسیار بزرگ و دیدنی است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری