ثبت شیرینی چای مراغه در فهرست آثار ناملموس ملی
روش تهیه سوغاتی شیرینی چای مراغه بهتازگی در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده است. شیرینی مخصوص چای مراغه، از شکر و آب به همراه طعمدهندههای طبیعی تولید و برای نوشیدن چای از آن استفاده میشود. این شیرینی دلچسب طرفداران زیادی در آذربایجان شرقی دارد و با بیش از ۱۵۰ سال قدمت شیرینکننده کام […]
روش تهیه سوغاتی شیرینی چای مراغه بهتازگی در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده است.
شیرینی مخصوص چای مراغه، از شکر و آب به همراه طعمدهندههای طبیعی تولید و برای نوشیدن چای از آن استفاده میشود. این شیرینی دلچسب طرفداران زیادی در آذربایجان شرقی دارد و با بیش از ۱۵۰ سال قدمت شیرینکننده کام مردم این شهر و مسافران است.
حسینزاده، رئیس اتحادیه قنادان مراغه اظهار کرد: شکر پس از جوشیدن در آب در چهار مرحله فراوری و به شیرینی نرم و خوشطعم برای نوشیدن چای تبدیل میشود.
وی افزود: با وجود شیرینی چای مصرف قند در مراغه خیلی پایین است. روزانه در ۴۵ کارگاه شیرینیپزی این شهر بیش از چهار تن شیرینی مخصوص چای تولید و روانه بازار میشود.
رئیس اتحادیه قنادان مراغه ادامه داد: این شیرینی علاوه بر مراغه، به شهرهای همجوار از جمله بناب، ملکان، عجبشیر، آذرشهر، هشترود و چاراویماق و نیز به دیگر استانهای کشور نیز ارسال میشود.
حسینزاده تاکید کرد: این سوغاتی در گذشته به صورت ساده با طعم هل تولید و عرضه میشد، اما طی چند سال گذشته طعمهای پرتقالی، لیمویی، دارچینی، زعفرانی و گل محمدی به آن اضافه شده است.
وی گفت: روزانه در هر کارگاه بهطور میانگین ۱۰۰ کیلوگرم شیرینی مخصوص چای تولید میشود و مصرف و تولید این شیرینی در ایام سفرهای نوروزی، در فصل بهار و تابستان زیاد و کارگاههای تولید شیرینی در این فصلهای بیشتر کار میکنند.