شهردار تهران: ورود اتوبوسهای برقی چینی تا ۶ ماه آینده انجام میشود
شهردار تهران از ورود اتوبوسهای برقی چینی تا ۶ ماه آینده در صورت انجام پرداخت اولیه خبر داد. علیرضا زاکانی امروز یکشنبه پانزدهم بهمن در صحن شورای شهر در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون تهران، هویت و کارکرد و اثرگذاری آن بر تاریخ معاصر چراغ راه […]
شهردار تهران از ورود اتوبوسهای برقی چینی تا ۶ ماه آینده در صورت انجام پرداخت اولیه خبر داد.
علیرضا زاکانی امروز یکشنبه پانزدهم بهمن در صحن شورای شهر در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون تهران، هویت و کارکرد و اثرگذاری آن بر تاریخ معاصر چراغ راه و مایه مباهات است.
وی با اشاره به عملیات برفروبی معابر پایتخت با تلاش ۲۱ هزار نیرو، افزود: نیروهای انسانی شهرداری تهران تلاش کردند که مردم آسایش داشته باشند، برای ما مهم است که مدیر ۴۸ ساعت بیدار باشد تا مردم آسایش داشته باشند.
شهردار تهران با اشاره به سفر خود به چین و همکاری مشترک با شرکتهای چینی برای خدمت به شهروندان، اضافه کرد: یک برنامهریزی ارتباطی با مسیر مشخصی با سایر کشورها دنبال شده که چین یکی از این کشورها است و هدف استفاده از فناوری چینیها و سرمایه گذاری توسط چین بوده است.
زاکانی با بیان اینکه دو سفر در ماههای اخیر به چین انجام شد، تأکید کرد: در سفر اول به ۱۳ شهر چین سفر کردیم تا در مرحله واقعیت، ظرفیت مجموعهها شناسایی شود. درنهایت سه قرارداد به نتیجه رسید که شامل تأمین ۷۹۱ واگن مترو و یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورو برای تأمین اتوبوس، تاکسی و موتورسیکلت و احداث خط ۱۱ مترو است.
وی با بیان اینکه در مورد احداث خط ۹ و تونل شهید متوسلیان نیز در سفر چینیها به تهران مورد بحث قرار گرفت، اظهار کرد: عدد یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورویی به یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو رسید. برای زباله سوز نیز ۵۷۹ میلیون یورو تفاهم اولیه صورت گرفت و در کنار آن سرفصل هتل سازی و ساختمان سازی و ایجاد مراکز تفریحی و ورزشی باز شد.
شهردار تهران با بیان اینکه عدد تفاهم اولیه ۱۲ میلیارد یورو بود، ادامه داد: همکاران ما در مرحله بعدی به چین سفر کرده و از مجموعههای مختلف برای انعقاد قراردادها بازدید کردند. در نهایت گام چهارم کار، سفر ما به چین انجام شد.
زاکانی تصریح کرد: در این سفرها پنج جنس سرفصل مالی باز شد؛ با توجه به دو سر فصل فناوری و تأمین مالی چین، برای اولین بار در تعامل با این کشور، چین وارد عمل شد تا تأمین مالی کند و پا فراتر بگذارد، شریک ما شود و سرمایهگذاری انجام دهد.
وی افزود: بخش اول تعهدات مبنی بر تأمین ۷۹۱ واگن مترو بود که تأمین مالی آن توسط دولت صورت گرفت، با وزارت کشور نیز تفاهم کردیم که ۲۸۰ واگن دیگر نیز به واگنهای قبل اضافه شود.
شهردار تهران ادامه داد: ۱۱۳ واگن داخلی نیز داریم که ۸۵ درصد آن تولید داخلی است و با همکاری جهاد دانشگاهی، شهرداری، مبنا و بخش خصوصی تولید میشود، ۲۸۰ واگن نیز مبتنی بر قرارداد اولیه توسعه مییابد و با احتساب واگنهای داخلی در مجموع به هزار و ۱۸۴ واگن میرسد.
زاکانی با بیان اینکه یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو در بخش حمل و نقل، ۵۷۹ میلیون یورو در زبالهسوز و ۴۰۰ میلیون یورو نیز در بخش هوشمندسازی است، اظهار کرد: بسته سفیر اخیر شامل ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی، ۱۰ هزار ون برقی، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی برقی شامل ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی شاسی بلند برای مسیر فرودگاه و بخشهای مشابه است.
وی گفت: مدت زمان و جرایم هم در این قراردادها پیش بینی شده است، پرداخت اولیه صورت بگیرد تا ۶ ماه آینده، گمرک بندرعباس اتوبوسها را به ما تحویل خواهد داد.
وی با بیان اینکه در بخش هوشمندسازی نیز شرکتهای بزرگ چینی به ما مشاورههایی دادند، خاطرنشان کرد: قرار شد پس از ایام عید چینیها سفری به تهران صورت بگیرد تا طرحهای اولیه ارائه و زمینه انتقال ظرفیت فراهم شود.
شهردار تهران با بیان اینکه سه نوبت جلسه با چینیها برای تراموا برگزار شد، اضافه کرد: شورای عالی ترافیک برای چهار خط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ و دو خط سریعالسیر از شمال غرب به جنوب شرق و از شمال شرق به جنوب غرب، و دو خط تراموا، دو خط بی آرتی و یک خط اتوبوس، تکالیفی را مشخص کرد.
زاکانی با بیان اینکه تراموای چرخ لاستیکی در این سفر مورد بررسی قرار گرفت، اظهار کرد: خط ۸، ۹ و ۱۱ و تونل شهید متوسلیان با رقم ۳.۵ تا چهار میلیارد یورو نیز مورد بررسی قرار گرفت. سه شرکت ایرانی توانمند که مورد اعتماد شهرداری در ساخت و ساز مترو و مورد قبول چینیها بودند، انتخاب شدند و تفاهم سه جانبه ای منعقد شد تا این چهار مورد آغاز شود. ما پیش پرداخت نمیدهیم و بعد از پنج درصد پیشرفت فیزیکی، تهاتر ملک صورت میگیرد.
علیرضا پیغمبردوست ۱۴۰۲/۱۱/۱۵