کد خبر:4415
پ

وزیر کشور:نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری در دستورکار/ نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با تولیدات داخلی به توسعه نظام فناورانه کشور کمک می‌کند

وزیر کشور تولید را رمز بقای کشور دانست و گفت: نوسازی و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی شهری با تولیدات داخلی، علاوه بر اینکه اعتبار ملی را به همراه دارد، به پیشبرد توسعه نظام فناورانه کشور هم کمک می‌کند. دکتر احمد وحیدی که ۱۴ شهریورماه در آیین رونمایی مرحله نخست واگذاری ناوگان حمل و […]

وزیر کشور تولید را رمز بقای کشور دانست و گفت: نوسازی و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی شهری با تولیدات داخلی، علاوه بر اینکه اعتبار ملی را به همراه دارد، به پیشبرد توسعه نظام فناورانه کشور هم کمک می‌کند.

دکتر احمد وحیدی که ۱۴ شهریورماه در آیین رونمایی مرحله نخست واگذاری ناوگان حمل و نقل عمومی شهری و ماشن آلات عمرانی، خدماتی به شهرداری ها و دهیاری ها در مصلی امام خمینی(ره) تهران سخن می گفت، با بیان این که خدمت به مردم شرط رستگاری است، با تاکید بر تقویت صنایع تولیدی کشور، اظهار کرد: تولید در خدمت مردم و قشر محروم قرار دارد و باید به سمت فناوری محور برود که به استقرار نظام دانشی قوی در کشور منجر می‌شود.
 
وی در ادامه گفت: امروز اتفاق بزرگی شکل گرفته و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند باید نیت خدایی داشته باشیم و این نیت یعنی خدمت به مردم و در شرایط موجود خوشبختانه این خدمت با هدف تامین ناوگان حمل و نقل عمومی شکل گرفته است. حوزه‌های خدمت، متنوع و عرصه‌های گوناگونی دارد. کاری که امروز انجام شده اضلاع مختلفی دارد که هر یک از آنها باید مورد توجه قرار گیرد.
 
وی افزود: یک ضلع موجود تولید کنندگان هستند. تولیدی که رمز بقای اقتصادی هر کشور است و در کشور ما نیز این موضوع با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بطور جدی مورد توجه قرار دارد به ویژه تولیدی که برجستگی‌های خاصی دارد از جمله تولید در حوزه حمل و نقل عمومی، چرا که این تولید در خدمت عموم مردم قرار می‌گیرد و بیشتر مورد استفاده قشر کم برخوردار جامعه قرار می‌گیرد. جمع شدن این ویژگی‌ها در یک مجموعه تولیدی موجب می‌شود که تولیدات آنها تحول آفرین باشد. لذا نیاز است در این حوزه کاملا فعال باشیم، حوزه‌ای که در دنیا نیز مداوم در حال پیشرفت است.
 
وزیرکشور با تاکید بر لزوم نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با بهره گیری از تولید داخل افزود: تولید کنندگان داخلی باید عمق داخلی سازی تولیدات خود را از مرز ۷۰ درصد افزایش دهند و هر چه تولید ما عمق داخلی پیدا کند علاوه بر افزایش اشتغالزایی می‌تواند کاهش هزینه‌ها و خودکفایی را نیز به همراه داشته باشد. لذا باید از تولیدکنندگان مان که در حوزه حمل و نقل عمومی کار کرده‌اند قدردانی کنیم. تلاش ما این بوده که در این حوزه وارداتی نداشته باشیم و از سوی دیگر تولید داخلی باشد و درخواست ما این است که هر چه می‌توانید این حوزه را به لحاظ کیفیت و عمق ساخت داخلی ارتقاء دهید. بی تردید در ناوگان حمل و نقل عمومی ایمنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. چرا که اتوبوسی که ۴۰ نفر سوار آن می‌شوند باید ایمنی کاملی داشته باشد.
 
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه هر صنعتی باید آینده نگری داشته باشد، افزود: در حوزه حمل و نقل عمومی و صنعت که دائم در حال تحول است، اگر آینده نگری نداشته باشیم؛ عقب خواهیم ماند. این کار باید با یک مدیریت کیفیت ممتاز نیز همراه باشد. ضلع دیگری که در حوزه تولید حمل و نقل عمومی مورد توجه قرار می‌گیرد بکار گیرندگان ناوگان حمل و نقل عمومی است که شهرداری‌ها و یا شرکت‌های خصوصی در خدمت شهرداری‌ها و دهیاری‌ها هستند و ضلع سوم نیز مردم هستند که این سه ضلع خوشبختانه امروز مورد توجه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بوده و مرتبا باید ارتباط سه ضلع که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند مورد توجه قرار گیرد و همواره برقرار باشد.
 
وحیدی تاکید کرد: شهرداری‌ها اگر منابعی در اختیار دارند می‌توانند برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی خود بکار بگیرند. بی تردید حوزه حمل و نقل عمومی خدمت بسیار مهمی است که بارها مشاهده کردیم که حتی در دوران کرونا نیز ما با کمبود اتوبوس مواجه بودیم. قطعا آثار این حوزه در بخش‌های مختلف بسیار زیاد است.
 
 وزیر کشور، صنعت خودرو را حوزه‌ای دانش‌بنیان برشمرد که پیشران فناوری است و گفت: هر چه نفوذ فناوری در تولید خودرو بیشتر شود به سمت فرمایش رهبر معظم انقلاب یعنی تولید دانش بنیان حرکت می کنیم.
 
دکتر وحیدی خاطرنشان کرد: هر چه‌قدر که بتوانیم باید این حوزه را به لحاظ تولیدات داخلی و جنبه های دانشی تقویت کنیم و صنایع باید دفاتر طراحی و توسعه فناوری داشته باشد و با آینده‌نگری، نیازهای علمی و تجهیزاتی خود را رصد کند.
 
وی با تاکید بر توجه به کیفیت کاملا ممتاز در صنایع تولیدی، یادآور شد: از سوی دیگر، گیرندگان خدمات همچون بخش حمل و نقل شهرداری ها هم باید ارتباط مداوم با بخش صنعت برای تقویت هر چه بیشتر ناوگان حمل و نقل عمومی شهری داشته باشند.
 
وزیر کشور تصریح کرد: شهرداران باید فعالانه وارد حوزه تقویت حمل و نقل عمومی شهری با شرکت های داخلی شوند و از ظرفیت های آنان در این حوزه کمک بگیرند. همچنین تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی به کاهش آلودگی هوا و جلب رضایت عمومی کمک می کند.
 
وحیدی ادامه داد: قرارداد تامین۱۰هزار دستگاه خودروهای حمل و نقل عمومی شهری با شرکت های داخلی بسته شده که کمک موثری به تقویت حمل و نقل عمومی خواهد داشت.
 
وی اضافه کرد: قراردادهای خوبی در بازسازی تاکسی‌ها و اتوبوس‌های داخلی بسته شده است و به صورت جدی نوسازی حمل و نقل عمومی شهری در دستور کار قرار دارد.
 
وزیر کشور اظهار کرد: دولت سیزدهم با تمام وجود از تقویت حمل و نقل عمومی شهری حمایت می کند و از شخص ریاست محترم جمهوری بابت حمایت‌های موثرشان تقدیر می کنم.
 
دکتر وحیدی افزود: با تاسی از فرمایش رهبر معظم انقلاب، با اتکا به ظرفیت های بومی و داخلی، تولید را مورد توجه قرار دهیم و از تولید کنندگان داخلی هم حمایت های لازم را داشته باشیم.
 
وحیدی تاکید کرد: شهرداری‌ها اگر منابعی در اختیار دارند می‌توانند برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی خود بکار بگیرند. بی تردید حوزه حمل و نقل عمومی خدمت بسیار مهمی است که بارها مشاهده کردیم که حتی در دوران کرونا نیز ما با کمبود اتوبوس مواجه بودیم. قطعا آثار این حوزه در بخش‌های مختلف بسیار زیاد است.
 
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز نزدیک به ۲۲ هزار و ۷۰۰ اتوبوس داریم که ۶۰۰۰ دستگاه اتوبوس از دور خارج است و ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس مشغول فعالیت هستند که بخش زیادی از آنها فرسوده است و باید نوسازی شود. برای حدود ۱۰ هزار اتوبوس جدید قرارداد خواهیم بست و تا کنون قرارداد ۵۰۰۰ اتوبوس نهایی شده، همچنین حدود ۳۲۰ هزار تاکسی داریم که ۲۴۰ هزار دستگاه بالای ۱۰ سال عمر دارند که همگی باید بازسازی شود. در مورد ون‌ها نیز حدود ۱۲ هزار ون داریم که تمامی آنها فرسوده است و عمر بالای ۱۳ سال دارد. ۵۰۰۰ قرارداد نیز برای نوسازی در این بخش منعقد شده و در حوزه مینی بوس‌ها نیز ۹۰ درصد مینی‌بوس‌های ما فرسوده است که باید نسبت به نوسازی آنها اقدام کنیم. در حال حاضر سهم حمل و نقل عمومی ۳۵ درصد است که باید این سهم را به ۴۵ درصد برسانیم. در حال حاضر نوسازی ۸۰۰۰ دستگاه اتوبوس و ۵۰۰۰ دستگاه مینی‌بوس در برنامه قرار گرفته، البته باید نسبت به کاهش قیمت‌ها نیز اقدام کنیم و این کاهش قیمت‌ها باید با در نظر گرفتن سایر شاخص‌ها باشد.
 
وزیر کشور با تاکید بر لزوم توجه به تولید داخل گفت: باید مرز بومی سازی تولیدات را از ۷۰ درصد بیشتر کنیم و این قولی است که دوستان ما در حوزه تولید این تجهیزات به ما داده‌اند به شکلی که حتی موتور گیربکس‌ها نیز داخلی شود.
 
وی ادامه داد: دولت سیزدهم مشکلات فراوانی به لحاظ مالی داشت اما این موجب نشد که از کارهای بزرگی همچون توجه به حوزه حمل و نقل عمومی غافل بماند. لذا باید از دولت به ویژه رئیس جمهور در این بخش قدردانی کنیم که ظرف این مدت چنین اتفاقات بزرگی رقم خورد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری