کد خبر:9805
پ

گرد فراموشی ۲۰ ساله بر موزه تاریخ طبیعی کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: موزه تاریخ طبیعی استان در سفر اول ریاست جمهوری احمدی‌نژاد کلنگ‌زنی شد و با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی به فراموشی سپرده شده‌ است. اسلام جاودان‌خرد روز بیست و نهم مهرماه در جمع خبرنگاران از ذخیره ژنتیکی ۲۲ گونه جانوری مهم در استان خبر داد و اظهار کرد: […]

مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: موزه تاریخ طبیعی استان در سفر اول ریاست جمهوری احمدی‌نژاد کلنگ‌زنی شد و با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی به فراموشی سپرده شده‌ است.

اسلام جاودان‌خرد روز بیست و نهم مهرماه در جمع خبرنگاران از ذخیره ژنتیکی ۲۲ گونه جانوری مهم در استان خبر داد و اظهار کرد: ذخیره منابع ژنتیکی یکی از ارکان حفاظت در خارج از زیستگاه اصلی است و نقش مهمی در احیا گونه‌ها دارد که این کار در استان کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام است.

وی افزود: راه اندازی بانک سلولی جانوری یکی از دغدغه‌ها و نیاز اصلی برای حفاظت از گونه‌های جانوری استان بود که با تلاش و تأمین اعتبار، خرید و به روزرسانی تجهیزات بخش آزمایشگاهی صورت گرفته است.

مدیرکل محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد به اقدامات محیط‌زیست با گونه‌های جانوری پس از ذخیره ژنتیکی آنها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر گونه‌ها پس از ذخیره ژنتیکی و «تاکسیدرمی» در محیط‌زیست استان نگهداری می‌شوند و اکنون ۲۲ نمونه «تروفه» در محیط‌زیست وجود دارد که به‌دلیل نبود موزه تاریخ طبیعی این گونه‌ها در اداره کل و در مساحت ۲۰ متر مربعی احداث شده توسط این اداره نگهداری می‌شوند.

وی تصریح کرد: ساختمان موزه تاریخ طبیعی استان در دور اول سفر ریاست جمهوری احمدی نژاد در ارتفاعات مشرف بر پارک جنگلی یاسوج کلنگ‌زنی شد و تقریباً ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما متأسفانه از آن زمان تاکنون رها شده‌است.

جاودان خرد خاطرنشان کرد: در سفر دکتر سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست به استان و بازدید از محل ساخت موزه تاریخ طبیعی برای تکمیل قول مساعد داد.

وی گفت: رئیس سازمان محیط‌زیست کشور وجود موزه تاریخ طبیعی برای کهگیلویه و بویراحمد به‌عنوان نگین زاگرس را ضروری دانست و گفت پیش از این باید ساختمان موزه تاریخ راه اندازی می‌شد و سازمان حفاظت محیط زیست این آمادگی را دارد که با همکاری استانداری نسبت به تکمیل موزه اقدام نماید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد، افزود: در ادامه رایزنی‌ها برای احداث موزه تاریخ طبیعی استان، معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز از این سازه رها شده بازدید نموده و جهت تکمیل و راه‌اندازی قول مساعدت داده‌است.

وی به گونه‌های تاکسیدرمی که ژنتیک آنها ذخیره شده اشاره کرد و گفت: «پلنگ»، «کَل»، «بز» و «بزغاله»، پرنده «سارگپه»، «دلیجه»، «کبک معمولی»، «شاه‌بوف»، «کور کور بال سیاه» گونه‌هایی هستند که هم‌اکنون تاکسدرمی شده و در محیط‌زیست استان وجود دارد که عموم می‌توانند در ساعات اداری و به‌صورت رایگان از نزدیک مشاهده نمایند.

«تاکسیدرمی» به پروسه‌ای گفته می‌شود که طی آن، گوشت، اعضای داخلی، استخوان و چربی حیوان مرده از بدن او خارج می‌شود، پوستش با مواد فاسد نشدنی پر و سپس دوخته می‌شود و با استفاده از ابزارها و روش‌های مختلف، حالتی زنده در بدن مرده تداعی می‌شود.

این حیوانات یا پرندگان، حیوانات یا پرندگانی هستند که به مرگ طبیعی یا در نتیجه تصادف در جاده‌ها از بین رفته یا از شکارچیان کشف شده‌است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری